Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni

Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni

Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni

İşbu Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni, BİLİMEVİ BASIN YAYIN A.Ş. (“BİLİMEVİ”) olarak içerik sağlayıcısı ve veri sorumlusu olduğumuz www.gaste24.com ve www.gaste24.com uzantılı internet sitelerimizin (“İnternet Sitelerimiz”) kullanımı sırasında elde edilen ve/veya mezkur internet sitelerine üye olan (“Üyelerimiz”) veya ziyaret eden (“Ziyaretçilerimiz”) kişilerden alınan kişisel verilerin kullanımına ilişkin olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun’un 10. maddesinde düzenlenen aydınlatma yükümlülüğümüzün yerine getirilmesidir. Üyelerimizin/Ziyaretçilerimizin İnternet Sitelerimizin kullanımı ile ilgili olarak BİLİMEVİ tarafından toplanan veya kendilerinin İnternet Sitelerimize girdikleri kişisel verilerin toplanma şekilleri, işlenme amaçları, hukuki nedenleri ve hakları konularında şeffaf bir şekilde Üyelerimizi/Ziyaretçilerimizi bilgilendirmek amacıyla işbu metin hazırlanmıştır.

1. Veri Sorumlusu

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca, kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş. tarafından aşağıda açıklanan kapsamda toplanacak ve işlenebilecektir.

2. Toplanan Kişisel Veriler

Aşağıda belirtilen yöntemlerle Üyelerimizden/Ziyaretçilerimizden çeşitli statik (sabit) ve dinamik (değişken) veriler toplanmaktadır. Toplanılan veriler, Üyelerimizin/Ziyaretçilerimizin kullandığı hizmetlere ve özelliklere göre değişkenlik göstermektedir.

İşbu başlık altında, İnternet Sitelerimiz aracılığı ile sunduğumuz hizmetler kapsamında işlenen ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca kişisel veri sayılan verilerin hangileri olduğu aşağıda gruplar halinde sıralanmıştır.

- Kayıt/Üyelik/Kullanım Sırasında Paylaştığınız Bilgiler: İnternet Sitelerimizi kullanmak veya bunlara kayıt veya üye olmak için sağlamış olduğunuz (örneğin: bir hesap oluşturmak, yorum göndermek, haber bülteni almak veya bir yarışmaya veya çekilişe katılmak için) bilgilerdir. Kayıt Bilgileri, sayılanlarla sınırlı olmamak üzere; isim, soy isim, elektronik posta adresi, cinsiyet, posta kodu, doğum günü, cep ve ev telefonu numarası, medeni hal, adres, eğitim durumu, meslek gibi bilgileri içerebilir.

- Mobil uygulamalar aracılığıyla alınan bilgiler: Mobil uygulamalarımızı kullanırken bizimle paylaştığınız bilgiler; konum bilgisi, medya dosyaları, profiller, kişiler, depolama, kablosuz ve bluetooth bağlantı detayları gibi bilgileri içerebilir.

- Anketler aracılığıyla alınan bilgiler: İnternet Sitelerimizde yer alan anketlere verdiğiniz yanıtlardır.

- Kamuya açık bilgi ve gönderiler: Gönderdiğiniz yorum ve içerik ile isim, kullanıcı adı, yorumlar, beğeniler, statü, profil bilgileri ve fotoğraf da dahil bu gönderi ve içerikle beraber bulunabilecek sizin hakkınızdaki bilgilerden oluşur. Gönderiler her zaman kamuya açıktır. Başka bir deyişle bu bilgilere herkes ulaşabilir ve harici arama motorlarının arama sonuçlarında görüntülenebilir.

- Sosyal medyadan alınan bilgiler: Bir sosyal medya hizmeti üzerinden İnternet Sitelerimize erişir veya giriş yaparsanız veya İnternet Sitelerimizde yer alan bir hizmeti bir sosyal medya hesabına bağlarsanız, topladığımız bilgiler arasında kullanıcı kimliğiniz ve/veya bu sosyal medya hizmeti ile ilgili kullanıcı adınız, profil resminiz, elektronik posta adresiniz veya arkadaş listeniz ve bu sosyal medya hizmeti ile bağlantılı olarak kamuya açık hale getirdiğiniz bilgiler gibi sosyal medya hizmetinin bizimle paylaşmasına izin verdiğiniz her türlü bilgi ve içerik de yer alabilir. Sosyal medya hizmetleri üzerinden hizmetlerimize eriştiğinizde veya İnternet Sitelerimizdeki bir hizmeti sosyal medya hizmetlerine bağladığınızda, BİLİMEVİ’ni işbu Aydınlatma Metni’ne uygun bir şekilde bu tür bilgi ve içerikleri toplama, saklama ve kullanma konusunda yetkilendirmiş olursunuz.

- Faaliyet bilgileri: İnternet Sitelerimize eriştiğinizde ve bu hizmetleri kullandığınızda, bu ziyaretleriniz ile ilgili bazı bilgileri toplayabiliriz. Örneğin, İnternet Sitelerimize bağlanabilmenizi sağlamak için sunucularınız, IP adresiniz, tarayıcı türünüz ve diğer yazılım veya donanım bilgileriniz de dahil, bilgisayar, cihaz ve tarayıcınız hakkında bilgileri alıp kaydedebiliriz.

- Otomatik olarak toplanan bilgiler: Çerezler ve diğer izleme teknolojileri (beacon, tarayıcı çerezleri, pikseller, işaretçiler ve sair çerezler) üzerinden size ait verileri toplayabiliriz. Çerezlere ilişkin daha detaylı bilgi için lütfen Çerez Politikamızı inceleyiniz.

3. Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği.

İşbu Aydınlatma Metni’nde yer alan amaçlar doğrultusunda kişisel verileriniz, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile düzenlenen ilkeler ve işleme şartları uyarınca ve aşağıda detayları belirtilen amaçlar dairesinde işlenecektir:

Yayıncılık faaliyetlerimizin yürütülmesi, Üyelerimize/Ziyaretçilerimize destek hizmeti sağlanması, tercih ve ihtiyaçlarının tespit edilerek verilecek hizmetlerin bu kapsamda şekillendirilmesi ve güncellenmesi, şirketimiz tarafından yürütülen faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, yasal düzenlemelerin gerektirdiği veya zorunlu kıldığı şekilde hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, internet sitelerimize, mobil uygulamalarımıza ve mobil web sitelerimize iletilen üyelik taleplerinin değerlendirilmesi ve üyelik ilişkisinin kurulması, elektronik posta ile bülten gönderilmesi ve bildirim yapılması, pazar araştırmaları ve istatistiki çalışmaların yapılması, şirket içerisindeki talimat ve prosedürlerin uygulanması, etkinlik ve organizasyonların düzenlenmesi, okuyucu, dinleyici ve izleyici memnuniyetinin ölçülmesi, reklam, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin planlanması ve yürütülmesi, reklam satışlarının gerçekleştirilmesi, risk yönetimi ve kalite geliştirme çalışmalarının planlanması ve yerine getirilmesi, hizmet kalitesinin ölçülmesi, optimizasyon, denetim, istatistikî analiz, risk yönetimi, üye doğrulama işlemlerinin yapılması, konuma bağlı veya konumla ilişkili İnternet Sitelerimize ait fonksiyonların kullandırılması, profilleme, işbirliği yapılan üçüncü gerçek ve tüzel kişiler tarafından Üye/Ziyaretçilere pazarlama yapılması amaçlarıyla ve KVKK’nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.

4. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Üyelerimize/Ziyaretçilerimize ait veriler; iş ortaklığı kapsamında planlanan faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla iş ortaklarımıza, tedarikçilerimizden temin edilecek hizmetin yerine getirilmesi amacıyla tedarikçilerimize, Grup Şirketleri ile mevcut olan ilişkiler kapsamında planlanan faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla Grup Şirketlerimize ve yasal düzenlemelerin gerektirdiği veya zorunlu kıldığı şekilde hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi amacıyla Hukuken Yetkili Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Hukuken Yetkili Özel Hukuk Kişilerine aktarılabilecektir.

Doğrudan BİLİMEVİ’ne Vermiş Olduğunuz Veriler: İnternet Sitelerimizin kullanımı öncesinde veya sırasında, Üyelerimizin/Ziyaretçilerimizin kendi inisiyatifleri doğrultusunda verdikleri kişisel verileri ifade eder. Bu kişisel veriler, doğrudan Üyelerimiz/Ziyaretçilerimiz tarafından BİLİMEVİ’ne pozitif hareketleri neticesinde verilen tüm kişisel verileri kapsar.

İnternet Sitelerimize üye olurken ve bültenlerimize abone olurken paylaştığınız bilgiler, anketlere verdiğiniz yanıtlar, iletişim/şikayet formları ile yaptığınız başvurular, BİLİMEVİ’ne gönderdiğiniz e-postalar bu kapsamdadır. Örneğin; ad-soyad, iletişim bilgileri, kimlik bilgileri, anketlere verilen cevaplar, demografik veriler ve içerik bilgileri bu tür verilere girmektedir.

Platformumuzu Kullandığınız Zaman Elde Ettiğimiz Veriler: BİLİMEVİ’nin sunduğu hizmet sırasında, belirli yazılım ya da teknolojik araçlar vasıtasıyla alınan Üyelerimizin/Kullanıcılarımızın kullanım alışkanlıklarına ilişkin kişisel verileri kapsamaktadır. Örneğin, konum verileri ve sık kullanılanlar ile birlikte ilgi alanları ve kullanım verileri bu tür verilere girmektedir.

BİLİMEVİ, online davranışsal reklamcılık ve pazarlama yapılabilmesi amacıyla İnternet Sitelerimizi ziyaret eden Ziyaretçilerimizin, üye olmasalar dahi sitedeki davranışlarını tarayıcıda bulunan bir cookie (çerez) ile ilişkilendirme ve görüntülenen sayfa sayısı, ziyaret süresi ve hedef tamamlama sayısı gibi metrikleri temel alan yeniden pazarlama listeleri tanımlama işlemleri yapabilir. Çerezlere ilişkin daha detaylı bilgi için lütfen Çerez Politikamızı inceleyiniz.

Bu yöntemlerle toplanan kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Kişisel verilerinizin işlenmesinin hukuki dayanakları: Kişisel verileriniz; bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için verilerinizin işlenmesinin zorunlu olduğu, fiili imkânsızlık nedeniyle rızanızın alınamadığı, bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olarak kişisel verilerinizin işlenmesinin gerekli olduğu, hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirebilmesi için zorunlu olduğu, kişisel verilerinizin tarafınızca alenileştirildiği, meşru menfaatlerimiz için verilerinizin işlenmesinin zorunlu olduğu ve kanunlarda açıkça öngörülen hallerde ve şayet söz konusu durumlardan biri mevcut değil ise bu durumda açık rızanızı almak koşuluyla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

6. Kişisel Veri Sahibi olarak 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Haklarınız

Kişisel Veri Sahibi kişisel verileri üzerinde;

a) Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

d) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

e) Kişisel verilerinin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,

f) Kişisel verilerinin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

g) Yukarıda bahsedilen düzeltme, silme veya yok etme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

ğ) İşlenen verilerinin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhe bir sonuç ortaya çıkmasına itiraz etme,

h) Kişisel verilerinin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

7. Kişisel verilere ilişkin hakların kullanılması:

Üyelerimiz/Ziyaretçilerimiz, yukarıda belirtilen haklarına ilişkin taleplerini; bu hususta hazırlayacakları dilekçenin ıslak imzalı bir nüshasını iadeli taahhütlü posta aracılığı ile BİLİMEVİ’nin “Fetih Mah. Tahralı Sok. Kavakyeli Sitesi A Blok D:25 Ataşehir/İstanbul” adresine göndererek veya kimliğini ibraz etmek şartı ile ıslak imzalı dilekçeyi aynı adrese şahsen elden teslim ederek veya imzalı dilekçeyi güvenli elektronik imza, mobil imza ya da Şirket’e daha önce bildirmiş olduğu ve BİLİMEVİ’nin sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanarak iletebilir. Başvuru zarfının üzerine veya elektronik iletinin konu kısmına “Kişisel Verilere İlişkin Bilgi Talebi” yazılması gerekmektedir.

Üyelerimiz/Ziyaretçilerimiz tarafından yukarıda belirtilen hakların kullanımı için yapılacak başvuruda; talep edilen hususun açık ve anlaşılır olması, talep edilen konunun başvuranın şahsı ile ilgili olması veya başkası adına hareket ediliyor ise bu konuda özel olarak yetkili olması ve bu yetkinin belgelendirilmesi, başvuruya kimliği tevsik edici belgelerin (T.C. Kimlik kartı fotokopisi vb.) eklenmesi gerekmektedir. Söz konusu talepler bireysel olarak yapılacak olup, yetkisiz üçüncü kişilerin kişisel veriler ile ilgili yaptığı talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca başvuruda ilgili kişinin;

a) Adı, soyadı, imzası,

b) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numarası, yabancılar için uyruğu, pasaport numarası veya yabancı kimlik numarası,

c) Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi,

d) Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numarası,

e) Talep konusu,

bilgilerinin belirtilmesi zorunludur. Aksi halde başvuru geçerli bir başvuru olarak değerlendirilmeyecektir. Ayrıca, konuya ilişkin bilgi ve belgeler başvuruya eklenmelidir.

BİLİMEVİ’nin cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulama hakkı saklıdır.

Kişisel veri sahibi olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi yukarıda belirtilen şekilde BİLİMEVİ’ne iletmeniz durumunda, bu talebiniz, BİLİMEVİ’ne tebliğ edildiği tarihten itibaren en geç otuz gün içinde sonuçlandırılacaktır.